Autor: 021.rs

Novi Sad
16.10.2024.
12:55
Gradonačelnik Milan Đurić smatra da je Novi Sad postao najpoželjnije mesto za život u regionu. Međutim, pitanje je u kojoj meri su Novosađani saglasni sa tom tvrdnjom.
  • Jovan NS

    16.10.2024 14:58
    & Miloš_NS

    Divlja migracija je divlja bilo da je rec o delu grada koji je postao geto ili celom gradu koji je upropascen kao NS ili je rec o drzavi kao npr Kanada koju vise niko ne prepoznaje.
  • New Horizon

    16.10.2024 14:48
    Zelenilo je važno!
    U Izveštaju Svetske banke za Zapadni Balkan za 2024. napravljena je i lista tridesetak gradova i njihova pokrivenost zelenilom. Novi Sad zajedno sa mnoštvom albanskih gradova, spada u deset najmanje ozelenjenih gradova. Od Novog Sad su bolji Beograd, Tirana, Sarajevo, Niš, Kragujevac... a lošiji Podgorica, Skadar, Drač, Đirokastro... To bi trebalo da nam objasne gradske vlasti.
  • Novosađanin

    16.10.2024 14:38
    Pluća grada Fruška Gora se nemilosrdno uništava i postala je "fabrika" za krađu novca. Taj trend se proširio po celom gradu.
    Pored Sportskog Centra se "gradi" park tako što se uništilo skoro sve drveće u njemu ? To je taj način nerazmišljanja koji uništava ovaj grad.
    Bahatonizacija nije napredak već nazadak.
    Kao kasarna u Futoškoj ulici, starije zgrade se ostavljaju da propadnu, da bi se srušila i napravilo nešto u šta se može ugraditi.
    Šodroš je po receptu Sava Male uništena oaza, koju su uništili nakon prebijanja građana i raščistili "čistačem mina", da bi se gradio pomoćni objekat bez građevinskih dozvola i bez studije uticaja na životnu sredinu.
    Novi Sad postaje kao Beograd, žrtva pranja novca, sumnjivih investitora, koji prave pakao od života u gradu.
    Posle prebijanja demonstranata na Šodrošu, Novi Sad je slomljen i sad mogu da mu rade šta žele.
    Novi Sad je bio 90tih opozicioni grad, pa mu se sada svete na sve moguće načine. Njihova mržnja je očigledna. Žele da sruše sve što Novosađani vole.
    Ćirilica na autobusima, bojenje Limana, Šešelj u gigantskoj veličini sa natpisom o Srebrenici, sve užasi koji nemaju veze sa građanima ovog grada.
    Novosađani su otišli u velikom broju i sada žive po nekim inostranstvima, mali broj je ostao i sada smo manjina koja se i dalje smanjuje.
    Pogledajte samo cifre.
    U celoj Srbiji ima sve manje stanovnika, za koga se grade tolike zgrade ?
    Pa za ljude koji će bežati sa sela i koji će bežati od rudnika.
  • Miloš_NS

    16.10.2024 14:23
    @Divlja migracija
    Nije primao NS svakoga, nego Srbija kao država, kad već porediš sa Švajcarskom. To nisu odluke koje donose gradovi nego države.
  • Ann

    16.10.2024 14:21
    daleko
    Daleko je to od "po meri čoveka". Gradski prevoz nedovoljan, vozila stara, loše organizovano. Postoje i dalje delovi bez kanalizacije. Parking mesta nedostaju. Zelenih površina sve manje.... Nastavite sami niz... Veći deo svog života sam u NS-u ali poslednjih godina intenzivno razmišljam da odem...
  • Tn

    16.10.2024 14:09
    Tn
    NS se dosta izgradio i jos treba da se gradi! Doseljava se dosta ljudi koji traze svoju srecu u ovom gradu. Ima vise prilika za tako nesto od pre 20 30 godina dok je sam život kvalitetniji i skuplji sto govori da ima novca kod radno sposobnih Gradjana! Licno vise volim da vidim novo lepo i moderno nego memljive udzerice od kojih niko koristi nema sem besmislenih troškova! Za 10 godina bice Ns po Meri svakog coveka 21 veka! Samo napred u izgradnjama!!!
  • Nekp

    16.10.2024 13:50
    NS se ne razvija, sto je neko rekao, vec zagusuje i unistava naustrb postojece infrastrukture.
    Korupciju, huligane, kriminal da i ne spominjem...
  • Stojko Kitic

    16.10.2024 13:27
    Grad po meri coveka?
    Vidim da je neko ovde rekao da "Novi Sad konacno pocinje da bude grad po meri coveka". U demografiji, geografiji, kako god zelite, se inace smatra da je pravi broj stanovnika za grad po meri coveka nekih 100 do 150 hiljada, eventualno 200 hiljada stanovnika. Prema tome ako Novi Sad ima sve vise stanovnika to nosi odredjene probleme kakve nije imao dok je bio na tih 150 ili koliko vec hiljada. Ja se secam da se pricalo da, kada su ovde bili neki politicari iz Norica, naseg grada pobratima, negde krajem sedamdesetih, da su oni nasim domacinima rekli da je "Novi Sad sada grad po meri coveka". Znaci kraj sedamdesetih i mi na oko 160-170 hiljada. Toliko o tim brojevima. Sve ovo preko kasnije samo smanjuje kvalitet zivota u NS-u.
  • av

    16.10.2024 13:19
    Neverovatno, uvek kada je neka anketa ona opcija koja odgovara vladajucoj stranci uvek dobije oko 25-27% glasova, a bas toliko je vladajuca stranka dobila glasova kada se gleda ukupan broj glasaca u Srbiji, oko 25%(racunamo da 50% ne izadje i onda druge opcije dobiju isto oko 25% glasova)
  • Ima istine

    16.10.2024 13:15
    Da,fali infrastrukture. Ona jugoslovenska je iskorišćena, i potrebna je veća, nova, ili šta već.

    Treba da se organizuju pa neke od lokacija da otkupe, i da naprave parking. Ako par investitora kupuje kuću i plac zajedno, nije skup. A njihovi kupci srećni što je sve lepo.

    Nije problem što se bogate, ali jeste što bi to moglo da se radi na elegantniji način.
  • Divlja migracija

    16.10.2024 13:03
    NS je primao sve zato su ga i unistili.
    Da u Svajcarsku moze da dodje svako propala bi i ona!
  • Ah

    16.10.2024 13:03
    Živeti van Srbije...ne postoji bolje...ali mi matori,siromašni...ma ko nam je kriv

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna